lezanta

Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης και αύξησης ημερών εκτός έδρας (καθ’ υπέρβαση) των Δ.Ε.Σ.Ε. των Περιφερειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και εργασιών αποχιονισμού.(24-10-2007)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΕΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ
(Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

Αθήνα 24/10/2007
Ιπποκράτους 196-198 Α.Π.
114 71 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 6440873
FAX: 210 6454223
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς: α) Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ Γ. Σουφλιά
β) Υπουργό ΥΠΕΣΔΔΑ
κ. Π. Παυλόπουλο
γ) Υφυπουργό Οικονομίας και
Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα

Κοινοποίηση: α) Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
κ. Θ. Ξανθόπουλο
β) Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
κ. Στ. Καλογιάννη
γ) Γεν. Γραμματέα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
κ. Ε. Μπαλτά
δ) Γεν. Γραμματέα Δ.Ε. κ.
Δ. Κατσιγιάννη
ε) κ. Γεν. Γραμματείς Περιφερειών
στ) Δ/νση Δ16/β
ζ) Δ/νσεις ΔΕΣΕ
η) Συλλόγους- μέλη μας
θ) εφημερίδα μας «Εκτός Σχεδίου»

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης και αύξησης ημερών εκτός έδρας (καθ’ υπέρβαση) των Δ.Ε.Σ.Ε. των Περιφερειών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και εργασιών αποχιονισμού.

Κύριοι Υπουργοί
Όπως ήδη γνωρίζετε οι Διευθύνσεις Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) των Περιφερειών της χώρας έχουν ως κύριο αντικείμενο τη συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου (Ε.Ο.Δ.) και για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή μετακίνηση των υπαλλήλων τους για τη συντήρησή του.
Πέραν όμως των προγραμματισμένων επεμβάσεων του προσωπικού των Δ.Ε.Σ.Ε. στο Ε.Ο.Δ. (μελέτες, επιβλέψεις εργολαβιών, οριζόντια- κατακόρυφη σήμανση- διαγράμμιση, εργασίες συντηρήσεως πρασίνου κλπ.), οι υπάλληλοι αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα ορισμένα από τα οποία θα είναι πιο έντονα μετά από τις πυρκαγιές της καλοκαιρινής περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα καλούνται να αντιμετωπίσουν:

  • κατολισθήσεις και πτώσεις λίθων στο οδόστρωμα των Εθνικών Οδών,
  • πτώσεις πινακίδων σήμανσης, στύλων ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας από προσκρούσεις αυτοκινήτων,
  • καθαρισμό των οδών από λάδια-πετρέλαια και άλλα αντικείμενα, δηλαδή τη γενική άρση της επικινδυνότητας και την αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος,
  • την επιδιόρθωση της διακοπής της φωτεινής σήμανσης και σηματοδότησης κόμβων από διάφορες αιτίες (βραχυκυκλώματα, ατυχήματα κλπ.),
  • εργασίες αποχιονισμού και διασποράς αλατιού κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων και μετά από αυτές για όσο διάστημα απαιτηθεί ώστε να εξασφαλίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό η απρόσκοπτη βατότητα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητάς τους,
  • αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών από πλημμύρες.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και σύμφωνα με το σχέδιο ετοιμότητας-αποχιονισμού, οι ΔΕΣΕ λειτουργούν καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο κατά τις περιόδους χιονοπτώσεων για το συντονισμό των συνεργείων αποχιονισμού στους αντίστοιχους σταθμούς και τη διατήρηση της απρόσκοπτης μετακίνησης των πολιτών στις Εθνικές Οδούς.
Με δεδομένες τις ανωτέρω αυξημένες ανάγκες, οι οποίες απαιτούν την αδιάλειπτη παρουσία των εργαζόμενων των Δ.Ε.Σ.Ε., όπως αντιλαμβάνεστε ο αριθμός των εγκεκριμένων εκατόν είκοσι (120) ημερών για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις ήδη καλύπτεται από την εκτέλεση έργων τακτικής και στοιχειώδους συντήρησης (μελέτες, επιβλέψεις εργολαβιών, διαγράμμιση, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, σήμανση κλπ.) κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.
Οι λόγοι αυτοί υποβάλουν τις ΔΕΣΕ σε ιδιαίτερο καθεστώς, όπου απαιτείται η επιπλέον κίνηση και παραμονή εκτός έδρας των μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων (μηχανικών, γεωπόνων, εργοδηγών, οδηγών, χειριστών τεχνιτών, εργατών κλπ.) για εκτέλεση εργασίας με διανυκτέρευση ή αυθημερόν επιστροφή.
Συνεπώς προτείνουμε:

  • Την άμεση έκδοση Απόφασης για την κίνηση και παραμονή εκτός έδρας μέχρι 60 ημέρες (συνολικά καθ’ υπέρβαση των 120 εγκεκριμένων ετησίων του Ν. 2685/99) για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2007.
  • Η προκαλούμενη δαπάνη να καλύπτεται από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ή άλλως από τις ΣΑΕΠ των Περιφερειών.

Σε κάθε περίπτωση, σας υπενθυμίζουμε ότι οι Αποφάσεις για κίνηση εκτός έδρας δεν έχουν αναδρομική ισχύ και επομένως απαιτείται η άμεση έκδοσή τους, διαφορετικά θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στο Εθνικό Οδικό μας Δίκτυο και τα οποία θα επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα έχουν μεγαλύτερη ένταση μετά από τις πυρκαγιές της καλοκαιρινής περιόδου.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

© 2021 - 2023 All rights reserved to: PC Saver - Hardware & Software solutions.